Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
| Inloggen | Registreren | Favorieten (0)

Nieuws

Ultimate wellness, een regendouche

Regendouches worden in eerste instantie gekenmerkt door een grotere douchekop die al dan niet vast aan de muur zit via een van onze douchepanelen of is ingebouwd in het plafond. Een regendouche kan dan ook geplaatst worden in een douchecabine, maar ook in een eenvoudige doucheruimte met tegelvloer en douchestang met douchegordijn. Er zijn ook regendouches die gecombineerd worden met een losse handdouche of zijsproeiers.

Onderdelen van een regendouche

Regendouches worden vaak toegepast in inloopdouches die door de jaren heen steeds luxer zijn geworden. Belangrijke ontwikkelingen in ons assortiment zijn de vergaande verbetering qua douchebak, douche goot en de steeds weer evoluerende douchewand.

De douchebakken (zoals een douchevloer ook wel wordt genoemd) worden steeds vlakker en daardoor minder opvallend in het interieur van de badkamer. Dit heeft als voordeel dat de instap lager is maar ook dat minder inbouwdiepte nodig is. Dit laatste is weer relevant voor de mogelijkheid tot plaatsing van de douchevloer en de installatiekosten. Het design aspect is echter wel het belangrijkste aspect in de hoofdzakelijk esthetische aanpassingen in onze douchevloeren. Daarnaast heeft de gemiddelde regendouche een afvoergoot. Deze ziet er vaak mooier uit dan de traditionele ronde afvoer met sifon en hij biedt een iets betere afvoer.

Bekijk al onze douchevloer mogelijkheden.

Regendouches en douchewanden

Bij een regendouche hoort een design douchewand met vrije doorloop of zoals meer gebruikelijk is een van onze douchedeuren. De Sealskin douchewanden voor bij de regendouche zijn verschillend van vorm, kleur, maat en toepassingsmogelijkheden. Het specifieke Sealglas van 6 en 8 millimeter dikte heeft een coating om te voorkomen dat vuil en kalk het glas ontsieren. Hierbij wordt bij voorkeur Sealskin Douchereiniger gebruikt om de coating niet aan te tasten maar wel grondig te reinigen.

Onze douchewanden zijn uiteraard zo veilig mogelijk als de huidige stand der techniek toelaat, wat wil zeggen dat het glas bijvoorbeeld thermisch gehard is om bij een harde impact in ontelbare kleine stukjes uiteen te vallen. Niet gehard glas breekt in scherven wat gevaarlijk kan zijn.
Terug naar overzicht