Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
| Inloggen | Registreren | Favorieten (0)

Nieuws

Douchewand, soorten en modellen

Badkamers worden steeds groter, daardoor ook de douche. Het gevolg daarvan is dat de douchewand ook steeds groter wordt. Maar niet alleen groter, ook comfortabeler. Zo zijn er douchewanden waarbij het mogelijk is om in te zitten, of om met z'n twee├źn tegelijk te douchen zonder elkaar in de weg te staan. Zie onze complete collectie douches.

Modellen douchewand

Behalve dat u het plaatst voor een douche, is het ook mogelijk om een douchewand te plaatsen op de rand van de badkuip voor een handige douche bad combinatie. Hierdoor kan het bad ook gebruikt worden als douche zonder dat de badkamer nat wordt en een onhandig douchegordijn nodig is. Een douchewand is leverbaar in verschillende soorten, maten, glassoorten en allerlei manieren op ze te openen. Douchewanden op maat zijn mogelijk, of een glazen douchewand samen met een glazen douchedeur. Ook bestaan er douchewanden die al niet eens meer een douchedeur hebben. Nadeel hiervan is dat het de koude lucht wel binnen laat, terwijl bij een gesloten douchewand er geen onaangename koude lucht in de cabine terecht komt.

Douchewanden worden vaak geplaatst wanneer er een douchebak aanwezig is. Douchebakken liggen vaak op de vloer (opbouw) of zijn ingebouwd (inbouw). Mocht hij ingebouwd zijn, dan is een inloopdouchewand de beste oplossing. Het loopt dan namelijk allemaal gelijkvloers wat een betere afwerking en handigere (geen hoge instap) heeft.

Sluiting van de douchewand

Een douchewand kan op verschillende manieren sluiten. Zo heeft Sealskin een douchewand die sluit met een swingdeur, schuifdeur of een pendeldeur. Deze deuren zijn ook in verschillende vormen leverbaar. Zo zijn er rechthoekige deuren of half ronde deuren. Mocht u dus een ronde douchewand hebben, dan is een ronde deur ook het mooiste voor de afwerking. Mochten de standaard douchewanden niet passen, dan kan Sealskin deze op maat maken en ze zijn leverbaar in de kleuren mat zilver, zilver hoogglans, chroom/zilver hoogglans, staal, wit of pergamon.

Onderhoud tips

Het belangrijkste wat u moet doen is na elke douchebeurt de douchewand met schoon water afspoelen. Hierdoor bevinden zich na het douchen geen zeep en shampoo resten meer op het glas. Ook kunt u gebruik maken van de speciale Sealskin Douchereiniger. Deze reinigt snel en betrouwbaar al het vuil en kalk van de glas, kunststof en aluminium delen in badkamers.
Terug naar overzicht