Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
| Inloggen | Registreren | Favorieten (0)

Nieuws

Douchescherm in plaats van een douchecabine

Als vervanging voor de douchecabine zoals die in Nederland veel is geplaatst als alles-in-één douche en het douchegordijn aan een douchestang is er ook de mogelijkheid van een douchescherm.

Een douchescherm is een modulaire constructie waarmee de douche of het bad kan worden afgescheiden van de badkamer. Dit kan in een doorzichtige uitvoering maar ook met matglas of gesatineerd glas voor meer privacy.

Badwand of douchewand

Een douchescherm is eigenlijk een verzamelnaam voor de specifieke woorden douchewand en badscherm. Deze geven ieder dan ook de precieze bestemming van het scherm aan. Een badscherm wordt geplaatst bovenop de badwand als het bad ook als doucheruimte dient. Een douchewand is alleen van toepassing als er alleen een douche is en dus geen bad. Bekijk ook onze collectie badwanden.

Bewegend of vast

Afhankelijk van de situatie moet een douchescherm wel of niet kunnen bewegen. Het is zinvol het douchescherm te fixeren als er een andere ingang is die voldoende breed is om comfortabel door te kunnen. Daarmee voorkomt men lekkages, breuk risico en het vermindert de kans op beschadiging. Het fixeren van een douchescherm kan met behulp van stabilisatiestangen die het scherm aan de overliggende wand vastmaken. Tevens kunnen er hoekklemmen of bodembevestigingen worden gemonteerd.

Privacy en schoonhouden

Afhankelijk van uw voorkeur kunt u een doorzichtig douchescherm nemen, maar veel mensen kiezen ervoor om een gedeelte van het scherm te voorzien van een gesatineerde band in verband met privacy. Er zijn ook douches waarvan het glas geheel gesatineerd is of bijvoorbeeld in fraai grijs glas zijn uitgevoerd.

De geheel transparante doucheschermen zijn het gemakkelijkst schoon te houden dankzij de gladheid van het oppervlak. Zeker als het Sealglas betreft hebt u er bijna geen onderhoud aan, dit is een speciale coating van Sealskin die zorgt voor optimaal schoon houden van het materiaal. Ideaal voor schoonmaken van uw doucheschermen en ander sanitair, gebruikt u Sealskin onderhoudsproducten.

Vooral bij een decoratie op het scherm, of reliëf of ondoorzichtig glas is meer onderhoud vereist. Een goede oplossing voor eenvoudig en volledig schoonhouden van het douchescherm is de Sealskin Douchereiniger. Hiermee verwijdert u makkelijk zeep resten en kalk van diverse types doucheschermen voor bad of douche.




Terug naar overzicht