Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
| Inloggen | Registreren | Favorieten (0)

Nieuws

Een douchegordijnstang

Hoewel de naam het niet doet vermoeden, bevat de douchegordijnstang toch nog een behoorlijke dosis complexiteit. Niet dat het product zelf moeilijk is, maar wel dat er binnen de douchegordijnstang mogelijkheden nog behoorlijk wat te kiezen is om het product aan uw badkamer aan te passen in plaats van andersom.

Maat van de douchegordijnstang

Er zijn verschillende afmetingen douchegordijnstang. Niet alleen qua lengte die tot aan ruim 2,5 meter gaat in ons assortiment, maar ook qua dikte. Er zijn stangen van 10 mm tot 28 mm. De Seallux collectie is er in 20 en 28 millimeter doorsnee wat gelijk ook het grootste deel van de Nederlandse badkamers omvat. De meest gangbare lengte van een douchegordijnstang is negentig centimeter. Dit is de afmeting van een normaal formaat douche.

Soorten douchegordijnstang

Het lijkt voor de hand liggend, maar de normale uitvoering van een douchegordijnstang die tussen twee muren wordt geklemd is geen noodzaak. Er zijn verschillende andere mogelijkheden.

Umbrella
De Umbrella is een douchegordijn dat via een eenvoudige stalen constructie boven de douchekop of douchepaneel hangt. Diverse stalen uitsteeksels gaan over de doucheruimte heen en op het einde van de uitsteeksels hangt het douchegordijn. Dit maakt de standaard douchegordijnstang overbodig.

Rondalux
Zoals de naam al doet vermoeden zit er een kromming in de Rondalux douchestang, waardoor hij te plaatsen is in een hoek. Een uitkomst bij een wat grotere badkamer waarbij één hoek moet fungeren als doucheruimte en er geen douchewand of douchecabine geplaatst wordt.

Plafondsteun
Een plafondsteun hangt zoals de naam al zegt aan het plafond, in plaats van dat de steun tussen de muren wordt geklemd. Zorg hier wel voor een eenmalige goede montage, aangezien deze niet eenvoudig verplaatst kan worden. Sealskin plafondsteunen zijn in wit en chromen uitvoering verkrijgbaar.

Materialen in gordijnstangen

Een douchegordijnstang van Sealskin is meestal gemaakt van aluminium of kunststof. Qua kleur kunnen ze behoorlijk uit elkaar lopen want er zijn pergamon versies, witte stangen, chroom en RVS. Zo zijn er mogelijkheden om in een standaard assortiment toch uw eigen product te kiezen. De bevestiging van de stang kan gebeuren door klemmen tussen de muren, door het vastschroeven aan de muur of bij de speciale douchegordijnstang via bijvoorbeeld plafondbeugels of montage in het douchepaneel.

Doucheringen

Het gemiddelde douchegordijn wordt met ringen aan de douchegordijnstang gehangen. Met behulp van het Click-it systeem van Sealskin is een gordijn ook aan de rails vast te klikken. Kies een douchegordijnstang uit inclusief handdoekhouder (een extra stang) en de ouderwetse douchegordijnstang is een item in de badkamer geworden.




Terug naar overzicht