Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
| Inloggen | Registreren | Favorieten (0)

Nieuws

Verschillende soorten douchecabine

Steeds vaker zien we dat in badkamers een douchecabine geplaatst wordt in plaats van bijvoorbeeld een douchescherm. Dit is een aparte ruimte in de badkamer die gebruikt wordt voor een douche, in tegenstelling tot het ophangen van een douchegordijn aan een douchestang en het plaatsen van een dorpel om een aparte gedeelte te maken. Net als in een normale douche, is het mogelijk om een douchecabine te voorzien van een douchepaneel.

Bij douchecabines wordt gebruik gemaakt van douchebakken en (semi-)transparante douchewanden om de badkamer spatvrij en droog te houden. Door de plaatsing voorkomt u dat de badkamer onder water komt te staan en het houdt de badkamer droger en schoner wat resulteert in makkelijker schoon houden van de ruimte.

Voor een douchecabine zijn er diverse soorten en modellen. Van vierkante, ronde en vijfhoekige modellen tot complete douchecabines verwerkt in een nis. Ook kunt u gebruik maken van een badscherm, wat ervoor zorgt dat het bad ook eenvoudig als douche gebruikt kan worden met dezelfde voordelen van een douchecabine.

Modellen van de douchecabine

Een douchecabine is in de meeste badkamers mogelijk, omdat ze verkrijgbaar zijn in tal van vormen en uitvoeringen, van goedkope douchecabines tot luxe met alles erop en eraan. Zelfs op maat gemaakte douchecabines zijn mogelijk waardoor ze te plaatsen zijn in bijna alle mogelijke plekken in de badkamer. De standaard douchecabine uitvoeringen zijn:

Afhankelijk van waar de douche komt te staan, kan dus het juiste soort gekozen worden. Inloopdouches zijn in tegenstelling tot een douchecabine open aan de voor- of zijkant. Douchecabines zijn volledig afgesloten en kunnen geopend worden via een speciale douchedeur, deze zijn overigens compleet op maat te maken. Vaak zijn deze ook gelijkvloers waardoor het makkelijker is voor mensen die slecht te been zijn om in de douche te stappen. Voor extra veiligheid is het verstandig om een antislip mat neer te leggen.

De douchewanden zijn voorzien van transparante wanden, waarbij u zelf kunt kiezen wat voor deur geplaatst moet worden. Zo heeft Sealskin verschillende soorten swingdeuren voor de douchecabine. Afhankelijk van de ruimte die u hebt, kunt u kiezen voor naar binnen of naar buiten draaiende deuren.

Onderhoud van een douchecabine

Om het glas goed en mooi schoon te houden is het belangrijk de douchecabine na elke douchebeurt droog te maken. Ook is het aan te raden om de wanden van de douchecabine te voorzien van Sealglas. Dit is een laagje wat aangebracht wordt op het glas om vuil- en kalkafzetting te voorkomen. Mocht dit aangebracht zijn op het glas, is het belangrijk om speciale glasreiniger te gebruiken die de coating niet aantast. Uiteraard moet u het glas wel altijd droog maken na elke douchebeurt. Voor Sealglas en de speciale sanitair onderhoudsproducten voor de douchecabine kunt u ook terecht bij een van onze verkooppunten.
Terug naar overzicht