Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
| Inloggen | Registreren | Favorieten (0)

Nieuws

Douche goot als afvoer

De afvoer in een douche is heel lang de traditionele ronde afvoer met sifon geweest. Dit kwam mede omdat bijna alle douches als douchecabine bestonden waarbij de douchebak verhoogd stond met een vaste douchewand met schuifdeuren erop. Een veel toegepaste afvoer in de douche nu is de douche goot die ook wel douchedrain genoemd wordt.

Verschil douche goot en ronde afvoer

Het verschil tussen een douche goot en de ronde afvoer is exact wat de term al zegt, de goot is rechthoekig en langgerekt in tegenstelling tot de ronde afvoer. Een douchegoot kan over een bredere lijn water opvangen en er kan op gestaan worden. De plaatsing van de douche goot kan tegen de wand zijn (er zijn er zelfs voor in de wand) maar normaal gesproken zit de goot iets van de douchewand vandaan. Natuurlijk moet er afschot in de vloer zitten richting de afvoergoot. U ziet ook dat de goot in de opening naar buiten zit als het een vlakke getegelde vloer is, zo voorkomt u dat water de badkamer in stroomt. Bekijk onze verschillende series douchevloeren.

Onderhouden douche goot

Bij de douche goot moet u erop letten dat u af en toe het deksel van de douche goot af moet halen als die erop zit om de aanslag en zeep resten te verwijderen. Soms zit er in de directe afvoer een stop om het water via de onderkant te forceren, die stop moet bij het schoonmaken eraf worden gehaald om alles goed leeg te halen en schoon te maken. Onze onderhoudsproducten zijn ideaal voor het schoonmaken van de douche en het andere sanitair in de badkamer.
Terug naar overzicht