Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
| Inloggen | Registreren | Favorieten (0)

Nieuws

Waarom een badmat

Een badmat is een badkamer accessoire die een comfort verhogend element vormt in de badkamer doordat het een warmer gevoel aan de voeten geeft. Veel badkamers beschikken niet over vloerverwarming waardoor de tegels altijd koud aanvoelen. Daarnaast is een badmat bevorderlijk voor de veiligheid omdat natte tegels erg glad zijn als u op blote voeten erop staat. Dit hangt natuurlijk af van het type tegel, want bij reliëf tegels hebt u een stuk meer grip dan bij gepolijste tegels.

Materialen voor een badmat

Voor een badmat zijn er binnen het Sealskin assortiment de keuze tussen verschillende materialen. Er zijn badmatten van acryl, polyester, katoen en zelfs van hout. Dit geeft voor allerlei toepasssingen de mogelijkheid om een passend materiaal te zoeken voor een badmat in de badkamer. Het mooie is dat er vaak ook bijpassende toiletmatten te koop zijn. Dit geeft een harmonieus beeld in de badkamer als ook het (tweede) toilet zich daar bevindt. Zie hier alle badmat artikelen.

Kleuren en ontwerpen

Voor een passende badmat kunt u binnen ons assortiment kiezen uit een heel palet kleuren. Er zijn verschillende zwart, beige en wit tinten zoals ivoor, ecru, antraciet en natuurlijk zwart en wit. Felle kleuren als rood, groen of blauw zijn er ook. Voor een natuurlijke uitstraling zijn ook zand en hout kleuren verkrijgbaar. Qua designs is er de keuze uit effen kleuren of werkjes in de mat. Deze dessins variëren van geblokt of bloemen, tot tekst en lijnenspel. Voor extra zacht comfort kunt u ook een badmat kopen met een extra lange vezel.

Formaat van een badmat

Qua grootte is de gemiddelde badmat ongeveer zestig bij negentig centimeter. Over het algemeen is dat ook de grootte van de loopruimte tussen een wastafel en bijvoorbeeld een erachter geplaatst bad. Kleinere en grotere afmetingen zijn ook beschikbaar.

Antislip badmat

De term badmat wordt soms ook gebruikt om de antislipmat te benoemen die in douche of bad wordt gelegd om uitglijden te voorkomen. Dit zijn meestal rubber matten met eventueel rubberen zuignappen om de mat vast te hechten aan de tegelvloer. Bekijk hier onze antislip douche- en badmatten.
Terug naar overzicht